13 / 02 / 2016
Αρχική Σελίδα
H φύση να μην πληρώσει την κρίση

Με τον ανασχηματισμό να είναι ακόμη νωπός και το νέο κυβερνητικό σχήμα να αναζητά τον βηματισμό του, είναι σίγουρο πως η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος δεν έχει την πολυτέλεια της αναμονής. Όποια κι αν είναι η εναλλαγή προσώπων, η 7η ετήσια έκθεση του WWF Ελλάς, «Δεσμεύσεις για εφαρμογή - Η περιβαλλοντική νομοθεσία στην Ελλάδα», αποτυπώνει με λεπτομέρεια την κατάσταση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη χώρα μας και αναδεικνύει τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να μην πληρώσει η φύση ένα μέρος της κρίσης.

Περισσότερα...
Απάντηση σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Σε σχέση με την κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία κατέθεσαν οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ.κ. Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Διαμάντω Μανωλάκου στις 26/5/2011, και για την πληρέστερη ενημέρωση των ιδίων και των υπόλοιπων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς παραθέτει τα ακόλουθα στοιχεία:

Περισσότερα...
Σχόλια στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΑΝ

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Αρχέλων, Αρκτούρος, MOm Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Καλλιστώ και Greenpeace παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία τη γενικευμένη και δίχως συντονισμό «επίθεση» στο θεσμικό πλαίσιο περιβαλλοντικής αδειοδότησης από διαφορετικά υπουργεία. Στο όνομα της επιθυμητής από όλους απλοποίησης του συστήματος αδειοδότησης σχεδίων και επενδύσεων, επιχειρείται μια αποδυνάμωση του πολύτιμου περιβαλλοντικού δικαίου, ως αν η προστασία του περιβάλλοντος να ήταν το πρόβλημα που οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική κατάρρευση.

Περισσότερα...
Σχόλια του WWF Ελλάς στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια πρόκληση παγκόσμιας κλίμακας, η οποία ήδη επηρεάζει τα φυσικά οικοσυστήματα και τα είδη χλωρίδας και πανίδας του πλανήτη, στην αντιμετώπιση της οποίας έχουν υποχρέωση όλα τα κράτη να συνδράμουν. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες στην αντιμετώπισή της. Ως εκ τούτου, νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την προώθηση και την ανάπτυξη των ΑΠΕ στη χώρα μας είναι απαραίτητες.

Περισσότερα...
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Αποτελέσματα 1 - 4 of 22
Compare Cialis PricesDonde Comprar Levitra En EspanaCialis Online SalesGoogleNews